E FAAPEFEA LE ROOFTOP SOLAR PV?O LEA LE LELEI IA LE MALOSI O LE SAvili?

asdasdasd_20230401093256

I le feagai ai ma le mafanafana o le lalolagi ma le faʻaleagaina o le ea, ua lagolagoina malosi e le setete le atinaʻeina o fale gaosi eletise i luga o le fale.O le tele o kamupani, fa'alapotopotoga ma tagata ta'ito'atasi ua amata fa'apipi'i masini fa'aola i luga ole taualuga.

E leai ni tapula'a fa'afanua i puna'oa o le malosi o le la, lea e fa'asalalau lautele ma e le uma.O le mea lea, pe a fa'atusatusa i isi fa'atekonolosi fou e fa'atupuina ai le eletise (fa'atupuina o le savili ma le fa'atupuina o le biomass, ma isi), o le fa'aola photovoltaic power generation i luga o le fale o se tekonolosi fa'afouina malosi fa'atasi ma uiga lelei o le atina'e gafataulimaina.E masani lava ona i ai tulaga lelei nei:

1. O le malosi o le la e le uma ma e le uma.O le malosi o le la o loʻo susulu i luga o le fogaeleele e 6,000 taimi e sili atu nai lo le malosi o loʻo faʻaaogaina e tagata.E le gata i lea, o le malosi o le la o loʻo faʻasalalau lautele i luga o le fogaeleele, ma e mafai ona faʻaaogaina le eletise photovoltaic i na o nofoaga o loʻo i ai le malamalama, ma e le faʻatapulaaina e mea e pei o le itulagi ma le maualuga.

2. O lo'o maua puna'oa o le la i so'o se mea ma e mafai ona tu'uina atu le eletise lata ane.Leai se felauaiga mamao e manaʻomia, lea e taofia ai le leiloa o le malosi eletise e fausia e laina faʻasalalau mamao, ma faʻasaoina foi tau o le eletise.E maua ai fo'i se tulaga mana'omia mo le tele o fuafuaga ma le fa'aogaina o faiga fa'aola ile fale i le itu i sisifo lea e fa'aletonu ai le tu'uina atu o le eletise.

3. O le faagasologa o le liua o le malosi o le fausiaina o le la i luga o le fale e faigofie.O se liua tuusao mai photons i electrons.E leai se faʻagasologa tutotonu (e pei o le faʻaliliuina o le malosi o le vevela i le malosi faʻainisinia, faʻaliliuina o le malosi faʻainisinia i le eletise electromagnetic, ma isi mea ma le gaioiga faʻainisinia, ma e leai se faʻaogaina o masini. , e oʻo atu i le sili atu i le 80%, ma e tele lona gafatia mo le atinaʻeina o tekinolosi.

4. E le fa'aaogaina e ia lava le fafie i luga o le fale, e le tu'uina atu so'o se mea e aofia ai kasa kesi ma isi kasa otaota, e le fa'aleagaina ai le ea, e le pisa, e faauo i le si'osi'omaga, ma o le a le mafatia i fa'alavelave malosi po'o le maketi suauu faifai pea.O le te'i ose ituaiga fou o malosiaga fa'afouina e moni lanu meamata ma fa'alelei le si'osi'omaga.

5. E leai se manaʻoga mo vai malulu i le faagasologa o le fausiaina o le malosi o le la, ma e mafai ona faʻapipiʻiina i le toafa tuufua e aunoa ma se vai.E mafai fo'i ona fa'afeso'ota'i faigofie le fa'atupuina o le eletise ma fale e fa'atupu ai se faiga fa'atupu eletise faufale fa'atasi, lea e le mana'omia ai le fa'ato'aina o fanua ma e mafai ona fa'asaoina alaga'oa taua.

6. E leai ni vaega fa'ainisinia o le fa'atupuina o le la i luga o le fale, o le fa'agaioiga ma le tausiga e faigofie, ma o le ta'aloga e mautu ma fa'atuatuaina.E mafai ona fa'atupuina le eletise e na'o vaega o le la, ma fa'atasi ai ma le fa'alauteleina o le fa'aogaina o tekonolosi fa'atonu, e mafai lava ona le fa'amanaia ma e maualalo le tau o le tausiga.

7. O le faʻatinoga o le fausiaina o le la i luga o le fale e mautu ma faʻatuatuaina, ma o le ola tautua e sili atu i le 30 tausaga.O le ola tautua o sela tioata tioata tioata e mafai ona oʻo atu i le 20 i le 35 tausaga.I le faiga o le gaosiga o le eletise photovoltaic, pe afai o le mamanu e talafeagai ma le foliga e talafeagai, o le ola o le maa e mafai foi ona umi.E oʻo atu i le 10 i le 15 tausaga.

8. O le module solar cell e faigofie i le fausaga, laʻititi laʻititi ma mama i le mamafa, lea e faigofie mo felauaiga ma faʻapipiʻi.O le faʻaogaina o le eletise photovoltaic o loʻo i ai se vaitaimi puupuu faʻavae, ma o le gafatia o le uta e mafai ona tele pe laʻititi e tusa ai ma le faʻaaogaina o le eletise.E faigofie ma maaleale, ma e faigofie ona tuʻufaʻatasia ma faʻalautele.
O le gaosiga o le malosi o le la o se poloketi mama e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le siosiomaga e mafua mai i le gaosiga o le koale.Faatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi, o le a faasolosolo malie lava ona avea ma ituaiga autu o le gaosiga o le eletise i se taimi lata mai.

Taimi meli: Apr-01-2023